Batumi Raptor Count

Op 26 november 2014 hebben wij negen verrekijkers gedoneerd aan de stichting Batumi Raptor Count. Deze stichting houdt zich in Georgiƫ bezig met projecten waarbij de verrekijkers goed gebruikt kunnen worden.

Jaarlijks trekken miljoenen roofvogels over Batumi. De stichting heeft voor de kinderen van de plaatselijke bevolking een lespakket ontwikkeld waarbij ze op excursie gaan naar de telposten van Batumi Raptor Count. Samen wordt naar de bijzondere roofvogel migratie gekeken en de verrekijkers gaan hierbij gebruikt worden.

De vrijwilligers van Batumi Raptor Count leren de kinderen van alles over deze roofvogel-migratie met als doel om bij jonge kinderen de culturele overdracht van het jagen te doorbreken. Men merkt al dat het een positief effect heeft en de jachtdruk verlaagd. Naast excursies wordt er ook jaarlijks een kamp voor de jongere kinderen georganiseerd, genaamd “back to nature”.

Er is een “Raptor Trail” ontwikkeld. Toeristen maar ook de lokale mensen kunnen een route lopen waar borden staan met uitleg over de omgeving, de natuurparken en het wonder van de miljoenen roofvogels die jaarlijks over Batumi trekken.

Weer een prachtig tweede leven voor negen verrekijkers in Georgiƫ.

Volg Batumi Raptor Count op facebook

Batumi Raptor Count