Sterrenwacht Limburg

Zeven verrekijkers zijn op 8 januari 2014 geschonken aan de Sterrenwacht Limburg.

De stichting die de sterrenwacht op de heide exploiteert is opgericht in 2012 met als doel de laatste sterrenwacht en haar unieke erfgoed (het klassieke instrumentarium) in Nederlands Limburg te behouden.

SterrenwachtLimburg

Stichting Sterrenwacht Limburg wil een plek bieden waar bezoekers de sterrenkunde actief kunnen beleven. De locatie Schrieversheide voldoet hierin op verschillende manieren. Het gebouw is geoptimaliseerd voor het uitoefenen van de sterrenkunde. Er zijn twee koepels aanwezig alsmede een presentatiezaal. Één van deze koepels is uitgerust met een 120 jaar oude Fauth refractor telescoop.

De sterrenwacht Limburg is een sterrenwacht die 100% op vrijwilligers draait. Zij willen hun bezoekers kennis laten maken met de sterrenhemel. De geschonken verrekijkers vanuit Second Life Optics worden hiervoor gebruikt.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van sterrenwacht Limburg

Sterrenwachtlimburg-1